Wethouder & Raadsleden

Luc Mangnus

Middelweg van de Cambron 2
4581 RR Vogelwaarde
tel. (0114) 676060
lucmangnus@hotmail.com

 

Na voor de vijfde termijn als gemeenteraadslid voor de fractie Groot Hontenisse is Luc in het huidige college wethouder namens Groot Hontenisse - Hulst. Vanaf 2006 voerde hij het woord als fractievoorzitter van onze partij in de raad van Hulst. In het dagelijkse leven is hij akkerbouwer en werkt hij parttime als Technisch Commercieel Medewerker bij R. Van Wesemael BV in Hulst.

 

Luc was van 2006 tot 2022 ook lid van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap. Zijn portefeuille bij het Waterschap was Watersystemen. In zijn vrije tijd is Luc bestuurslid van W.B.E Hontenisse e.o.


Onlangs heeft Luc een koninklijke onderscheiding ontvangen.


https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/koninklijke-onderscheiding-voor-luc-mangnus~a86e9d45/Frank van Driessche

Kap. R. Fassaertstraat 9
4586 AT Lamswaarde
tel. 06-51612153
frankvdrie@zeelandnet.nl

 

Frank van Driessche werd in 1994 raadslid in de voormalige gemeente Hontenisse. In 1998 kreeg hij met onze inmiddels opgerichte partij Groot Hontenisse 4 zetels in de toenmalige raad van die gemeente en Frank werd parttime wethouder. Na de verkiezingen ten gevolge van de gemeentelijke herindeling in 2002 haalde Groot Hontenisse  2 zetels in de raad van de huidige gemeente Hulst en werd Frank in 2003 weer wethouder, echter nu fulltime.    

Groot Hontenisse heeft  tot april 2018 deel uitgemaakt van 5 opeenvolgende colleges.  In 2018 kreeg Groot Hontenisse 3 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen en was daarmee de derde grootste partij van de gemeente Hulst. Ondanks deze goede steun van de kiezers werd Groot Hontenisse voor het eerst in haar bestaan buiten het college gehouden.
Frank is sindsdien raadslid voor onze partij.


Naast zijn politieke activiteit is Frank sinds 2010 voorzitter  van de voetbalvereniging SDO '63. Sinds december 2018 voorzitter van de samenwerkende jeugdopleiding van de voetbalverenigingen VV Hontenisse ( Kloosterzande) en SDO’63 (Lamswaarde).  Jeugdtrainer van de mini’s.  Frank is lid van PKC Lamswaarde. Hij is medeorganisator en presentator van de carnavalsmiddagen voor de jeugd en 50+.  In augustus 2018 werd Frank bestuurslid van Stichting Mascura. Sinds januari 2020 is hij voorzitter van deze stichting die chronisch en terminaal zieken en hun familie en vrienden verrast, een hart onder de riem steekt.
In april 2019 werd Frank lid van de commissie Bestuurlijke en Economische zaken van Waterschap Scheldestromen.

Met de komst van vluchtelingen is Frank  in Lamswaarde de contactpersoon tussen inwoners, Vluchtelingenwerk en vluchtelingen.
Hij is lid van de Adviesgroep Wonen  Lamswaarde.

Paul van Kerckhoven

Narcisstraat 4
4587 BC Kloosterzande
tel. 0114-682200
paulvk@zeelandnet.nl

 

Paul is geboren en getogen in Kloosterzande,  waar hij nog steeds woonachtig is.  Na zijn middelbare schoolopleiding was hij meer dan 40 jaar werkzaam bij de  gemeente Hontenisse,

 

later Hulst. Daar was hij vooral werkzaam op het gebied van  onderwijs, personeelszaken en brandweeraangelegenheden. Nu is hij sinds 2018 raadslid voor Groot Hontenisse en daarvoor 4 jaar  lid van de adviescommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken.

 

Naast zijn politieke activiteit is Paul secretaris van de Toerclub Kloosterzande en vrijwilliger bij de voetbalclub Hontenisse. Ook was hij meer dan 30 jaar  lid van de plaatselijke vrijwillige brandweer. 

 

Zijn hobby's zijn sport in het algemeen en actief fietser in het bijzonder.


Tom Willaert is ons kersverse Raadslid. Tijdens de verkiezingen van 2022 haalde hij maar liefst 167 verkeursstemmen waardoor hij als lijstduwer nu mag plaatsnemen in de raad